Iarna se apropie cu pasi repezi, asa ca fiecare sofer responsabil ar trebui sa isi pregateasca autoturismul de noul sezon rece. Iar in acest sens ne-am gandit sa venim cu un nou articol in care sa vorbim despre cum trebuie sa iti pregatesti camionul de iarna.

Astfel, daca doresti ca in noul sezon sa nu intampini probleme, atunci cu siguranta sfaturile din randurile urmatoare iti vor fi de ajutor:

Schimbarea anvelopelor

Una dintre primele verificari pe care trebuie sa le faci este la partea de anvelope. Mai exact, va trebui sa iti echipezi camionul cu anvelope de iarna astfel incat sa poti circula regulamentar si in siguranta atunci cand drumurile vor fi acoperite de gheata si zapada.

In cazul in care anvelopele de iarna sunt folosite deja multe sezoane, atunci s-ar putea ca uzura sa fie suficient de mare pentru a avea nevoie de altele noi.

In acest sens, te asteptam in vulcanizarea pentru camioane pe care o detinem pentru a-ti inlocui anvelopele si pentru a-ti echipa camionul cu anvelopele corespunzatoare noului sezon rece.

Cumpara-ti presuri de interior

Iti doresti un interior cat mai curat si mai confortabil, nu? Ei bine, fara presuri corespunzatoare iti va fi greu sa pastrezi un mediu cat mai curat in interiorul camionului.

Prin urmare, iti recomandam sa iti cumperi presuri de interior, din cauciuc, cu margini suficient de ridicate pentru a nu lasa umezeala si apa de pe incaltaminte sa patrunda in mocheta camionului.

Astfel vei evita mirosurile neplacute si totodata iti va fi mult mai usor sa pastrezi curatenia in interiorul camionului. Presurile de interior nu sunt scumpe si reprezinta o achizitie de care te vei folosi foarte mult timp.

Verifica instalatia de incalzire

Daca tii la partea mecanica a camionului dar si la confortul tau personal, atunci cu siguranta ti-ai dotat deja camionul cu un sistem de incalzire auxiliara, cunoscut la noi si cu denumirea de sirocou.

Prin urmare, in cazul in care ai un astfel de sistem, atunci va trebui sa ii faci o verificare intr-un service autorizat, asa cum este service-ul nostru.

Verificarea efectuata te va ajuta sa eviti defectiunile tehnice si totodata te va face sa stai cu gandul impacat stiind ca sistemul de incalzire din dotarea camionului tau este pregatit de iarna.

In cazul in care nu ti-ai dotat masina cu un astfel de sistem, atunci cu siguranta trebuie sa ai in vedere achizitia unui sistem Webasto sau Eberspacher. Iar noi iti punem la dispozitie cele mai bune sisteme de incalzire Webasto si Eberspacher, pentru care oferim garantie, montaj si iti stam la dispozitie si pentru lucrarile de tip service.

Aceste sisteme de incalzire auxiliara iti incalzesc atat motorul, cat si antigelul si habitaclul, astfel incat camionul tau sa fie pregatit de drum imediat dupa ce te urci la volan. Functioneaza cu o cantitate mica de combustibil, pe care si-o ia singur din rezervor, si iti garanteaza foarte mult confort.

Acestea sunt asadar pregatirile pe care trebuie sa le faci pentru camionul tau astfel incat in sezonul rece sa nu intampini dificultati.

  • Category :
  • Type :