Foarte multe persoane folosesc denumirea de sirocou atunci cand vorbesc despre sistemele de incalzire auxiliare. Este o denumire foarte populara la noi, cu toate ca este un nume folosit gresit. Denumirea de sirocou este de fapt numele unei firme care produce sisteme de incalzire auxiliara. Este vorba despre Siroco, o firma care s-a inspirat de la numele unui vant desertic din Sahara, anume Sirocco. Asa a aparut denumirea de sirocou, atat de des folosita de catre noi. Interesant in acest sens este faptul ca Siroco produce sisteme de incalzire, insa nu de tip auto, ci sisteme clasice.Astazi daca vrei sa cauti pe internet un sistem de incalzire auxiliara sau servicii de reparatii a acestor sisteme, ai mai multe sanse sa gasesti ceea ce cauti daca folosesti termenul de sirocou.Vom continua si noi redactarea acestui articol folosind denumirea de sirocou, intocmai pentru faptul ca multi utilizatori cauta sisteme de incalzire auxiliara folosind acest termen.

Ce este un sirocou

Sirocoul este un sistem de incalzire auxiliara de mare ajutor in mod special in zilele geroase. Acesta se foloseste de combustibilul din rezervor pentru a incalzi in prealabil atat interiorul masinii cat si motorul acesteia. Poate fi folosit la majoritatea vehiculelor, indiferent de tipul si marimea lor, iar beneficiile oferite sunt o multime.

Modul de functionare al unui sirocou

Indiferent de producatorul aparatului de tip sirocou, acestea au un mod de functionare destul de asemanator. Rolul lor este acela de a incalzi motorul si lichidul de racire, cu ajutorul caruia se produce aer caldut. Reprezinta aparate fixe, ce pot fi controlate cu ajutorul telefonului mobil sau a unei telecomenzi, in functie de cat de performant este aparatul respectiv.car-parking-heater-940x420Majoritatea sirocourilor functioneaza atunci cand motorul este oprit. In acel moment, sirocoul foloseste combustibilul masinii pentru a incalzi antigelul. Conform specialistilor, antigelul atinge temperatura ideala pentru functionarea motorului in doar 10 minute. Exista si sirocouri care pornesc odata cu motorul. Acestea sunt folosite mai ales la masinile diesel iar rolul lor este de a incalzi motorul intr-un timp cat mai rapid. Sirocoul functioneaza doar pana in momentul in care motorul atinge o temperatura optima pentru functionare.Un sirocou este un sistem foarte complex. Pentru a fi alimentat, foloseste benzina sau motorina din rezervor, pe care le extrage cu ajutorul unei pompe. Combustibilul este pulverizat apoi pe o bujie care are rolul de a produce o flacara. Flacara arde intr-o carcasa care garanteaza siguranta masinii. In exterior, exista un circuit inchis prin care circula antigelul tot cu ajutorul unei pompe pentru a fi incalzit.

Beneficiile utilizarii unui sirocou

In general, sirocourile reprezinta niste sisteme complexe cu un pret de achizitie destul de mare. Pretul este insa justificat de numarul mare de beneficii de care un sofer se bucura utilizand un astfel de aparat.Unii producatori aleg sa doteze masinile din fabrica cu un astfel sistem de incalzire auxiliara. Sunt multe persoane care insa nu au avut norocul de a se bucura de o masina dotata cu un incalzitor auto. Acestia aleg echiparea ulterioara a masinii cu un sirocou.eberspacherIti prezentam cateva dintre beneficiile utilizarii unui sirocou:
  • Calitatea confortului este incontestabila. Vei intra in masina si va fi cald. Geamurile nu vor fi inghetate, iar zapada de masina se topeste singura.
  • Motorul este pregatit de drum. Pe langa faptul ca motorul va porni „la sfert”, acesta va fi pregatit sa pleci direct la drum. Nu este nevoie de timp suplimentar pentru a astepta sa se atinga temperatura ideala de functionare a motorului.
  • Scade uzura motorului si a bateriei. Atunci cand e foarte frig afara, motorul va porni foarte greu iar bateria va fi la randul sau suprasolicitata. Folosind un aparat de tip sirocco, scade la minim nivelul uzurii provocate de pornirea la rece.
  • Scade consumul. Chiar daca un sirocou consuma combustibil, consumul per total va scadea. Atunci cand motorul este rece si pleci la drum, acesta va avea un consum foarte mare. Cu un sirocou, motorul are deja temperatura optima, iar drept urmare consumul scade.
  • Siguranta in timpul conducerii. Geamurile fiind dezghetate si uscate, te vei bucura de o mai buna vizibilitate. Astfel, riscurile producerii unui accident scad considerabil.

Tipuri de sirocouri

Exista cateva branduri populare care se ocupa cu producerea de sisteme de incalzire auxiliara. Cele mai populare branduri sunt:
  • Webasto – o companie din Germania cu experienta vasta in domeniu, fiind infiintata in anul 1901, producand sisteme auxiliare de caldura auto inca din anul 1955. Webasto este si cel mai mare producator de dispozitive care genereaza caldura auto.
  • Eberspacher – o alta marca foarte cunoscuta si apreciata care se ocupa cu producerea de incalzitoare pentru vehicule. La inceput, firma producea acoperisuri din sticla cu cadru metalic. Dezvoltarea de incalzitoare pentru vehicule a inceput in anul 1933.
Avem in oferta atat sisteme de incalzire auto Webasto cat si Eberspacher. Ne ocupam nu numai cu comercializarea acestor dispozitive ci oferim si servicii de montaj si reparatii autorizate.
  • Category :
  • Type :