Piata locurilor de munca din Romania nu este chiar atat de bogata precum pare. Chiar daca exista o multime de joburi disponibile, o foarte mare parte dintre ele sunt destul de prost platite. Drept urmare, multe persoane cauta un job mai bun, mai bine platit, pentru a duce o viata mai buna. Iar astfel apare ideea de a se face soferi de camion.

Multe persoane au o imagine gresita despre meseria de sofer de camion. Cartile, site-urile de pe internet dar si unele filme contribuie la aceasta imagine gresita. Din toate acestea poate reiesi faptul ca jobul de sofer de camion este o meserie ideala. Dar este oare acest job potrivit pentru toata lumea?

In astfel de cazuri, nu poate fi foarte inteligent sa incerci sa descoperi pe propria piele daca este o alegere buna. De aceea am decis sa facem acest articol.

Daca vrei sa afli daca meseria de sofer de camion ti se potriveste, atunci ai ajuns la locul potrivit. Ti-am pregatit cateva sfaturi care te pot ajuta sa afli raspunsul pentru intrebarea ta.

Vorbeste cu un sofer experimentat

Iti poti face foarte usor o idee despre viata de sofer de camion vorbind cu o persoana care face deja asta de mult timp. Poti vorbi cu ea despre ce presupune aceasta meserie si vei putea afla daca este o decizie buna pentru tine.

De cele mai multe ori, alegerea de a deveni sofer de camion este facuta inca de la varste fragede. Alteori se mosteneste. De prea putine ori se alege strict din motive financiare. Desigur ca poate fi un motiv solid, insa lipsa pasiunii poate duce catre esec.

Nu este un job usor!

Poate ca noile camioane foarte moderne si foarte dotate pot crea falsa impresie ca meseria de sofer de tir este foarte usoara iar confortul este la un nivel superior. Ei bine, nu este chiar asa!

Ai nevoie in primul rand de foarte multa rabdare. Vei sta la cozi la spalatorie camioane, va trebui sa iti imbunatatesti disciplina si totodata sa fii obisnuit cu distanta fata de familie. Pe scurt, este necesar un caracter cat mai solid pentru a putea rezista ca sofer de camion.

Totodata, ar mai trebui sa stii despre profesia de sofer de tir faptul ca nu este un job chiar atat de monoton precum pare. Exista o multime de noi provocari peste care vei da in fiecare zi. Te vei trezi foarte devreme iar uneori va trebui sa improvizezi singur unele reparatii. Cu toate acestea, vezi o multime de locuri frumoase si iti vei face noi prieteni.

Vei conduce foarte mult!

Pentru ca asta presupune jobul de sofer. Poti vizita mai multe tari in aceeasi zi, ceea ce se poate dovedi a fi minunat. De asemenea, vei fi mai mereu pe cont propriu iar asta poate fi foarte stresant in unele momente.

Dar, asa cum am zis si mai sus, meseria de sofer de camion vine si cu foarte multe lucruri frumoase. Faptul ca ai ocazia sa vezi intreaga lume este unul dintre ele. Iar daca ai la dispozitie cele mai bune servicii de reparatii tahografe, de spalatorie si de vulcanizare, asa cum gasesti la noi, atunci cu siguranta va fi mult mai placut.

  • Category :
  • Type :