Incalzitoarele Webasto sunt dispozitive care starnesc curiozitatea multor soferi. Drept urmare, informatiile despre aceste sisteme de incalzire sunt vanate deseori pe internet de catre soferii tentati sa-si instaleze un astfel de sistem la masina, doar ca au diferite semne de intrebare pentru care cauta raspunsuri.

Pentru acestia am pregatit un articol cu intrebari si raspunsuri cu si despre incalzitoarele Webasto. Daca esti interesat de instalarea unui incalzitor stationar Webasto insa doresti sa afli mai multe despre modul sau de functionare, despre consumul lor dar si alte detalii, atunci te afli in locul potrivit.

Pe ce autoturisme poate fi instalat un incalzitor Webasto?

Unul dintre principalele avantaje ale sistemelor de incalzire marca Webasto este acela ca pot fi instalate pe majoritatea autoturismelor. Astfel, aproape oricine isi poate instala un incalzitor stationar la masina sa.

In cat timp se obtine o temperatura confortabila in habitaclul masinii?

O alta curiozitate a multor soferi este legata de timpul necesar pentru obtinerea unei temperaturi placute in habitaclul masinii. Acest aspect depinde de cativa factori importanti precum temperatura dar si dimensiunile masinii. De regula insa, un incalzitor stationar Webasto are nevoie de doar 20-30 de minute pentru a incalzi interiorul unei masini.

termometru

Cum pornesc sistemul Webasto?

Exista mai multe moduri de pornire al incalzitoarelor Webasto in functie si de modelul instalat pe masina. De regula, pornirea unui astfel de dispozitiv se face cu ajutorul unei telecomenzi, dar sunt si modele mai noi si mai performante care pot fi controlate cu ajutorul telefonului mobil sau a ceasului programabil.

Influenteaza in vreun mod siguranta soferului si a pasagerilor?

Conform oficialilor Webasto, statisticile spune ca majoritatea accidentelor care au loc in sezonul rece se petrec in primele 15 minute de la pornire. Iar de cele mai multe ori acestea sunt cauzate de vizibilitatea redusa provocata de parbrizul inghetat sau aburit. Temperaturile foarte joase mai cauzeaza si timpii de reactie foarte scazuti. Drept urmare, daca vei folosi un sistem de incalzire auxiliara te vei putea bucura de un plus de siguranta la bordul masinii.

Cat consuma?

Majoritatea clientilor nostri interesati de sistemele Webasto ne cer detalii despre consumul incalzitoarelor Webasto. Ei bine, te vei bucura sa auzi ca acesta este foarte scazut. Mai exact, un incalzitor stationar Webasto nu consuma mai mult de 0.6 litri pe ora la puterea maxima. Mai mult decat atat, se fac economii considerabile de combustibil, deoarece vei porni cu motorul preincalzit.

De asemenea, daca ai o masina care este alimentata cu biodiesel trebuie sa stii ca poti instala un astfel de incalzitor, atata timp cat procentul de biodiesel din amestecul de carburant nu depaseste 20%. Incalzitoarele Webasto nu pot fi alimentate insa cu ulei vegetal.

contor de combustibil

Care este rolul functiei de ventilatie?

Daca te vei uita pe lista de specificatii a incalzitoarelor stationare Webasto vei gasi mentionata si functia de ventilatie. Aceasta iti permite sa beneficiezi de Thermo Top si vara astfel incat se evita supraincalzirea. Nu toate incalzitoarele dispun insa de aceasta functie.

Exista efecte nedorite asupra partii electrice?

Incalzitoarele Thermo Top au nevoie si de electricitate, insa atata timp cat timpul de condus nu este mai scurt decat timpul de incalzire, nu vor fi probleme.

Sistemul de incalzire auxiliara Webasto polueaza?

Nu, ba chiar dimpotriva! Utilizand un astfel de sistem vei reduce considerabil cantitatea de noxe emisa in mediul inconjurator.

poluare

Daca imi schimb masina, pot pastra sistemul de incalzire?

Daca ai decis sa iti schimbi masina dar doresti sa iti pastrezi sistemul de incalzire, atunci vei putea apela la serviciile unui service autorizat Webasto pentru a demonta incalzitorul pentru a-l instala ulterior pe o alta masina tot intr-un service cu tehnicieni calificati. Totusi, este posibil sa ai nevoie si de alte accesorii in plus.

Mi-am instalat un sistem Webasto, acesta are nevoie de intretinere?

Un alt avantaj al sistemelor de incalzire Webasto este acela ca nu au nevoie de intretinere. Totusi, recomandam efectuarea unei scurte verificari inainte de sezonul rece la un service autorizat. De asemenea, in afara sezonului rece acesta ar trebui lasat sa functioneze minim 30 minute pe luna.

Se opreste singur?

Atunci cand se obtine o temperatura confortabila, aparatul se opreste singur sau va trece in modul economic.

Pot instala un incalzitor Webasto pe o masina cu A/C?

Asa cum spuneam si mai sus, incalzitoarele stationare Webasto pot fi instalate pe majoritatea autoturismelor.

Acestea sunt cele mai intalnite intrebari despre incalzitoarele Webasto. Iar daca aveti si alte intrebari, puteti lasa oricand un comentariu iar noi va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

  • Category :
  • Type :