Viata de sofer de camion este plina de provocari si cu siguranta poate fi privita ca o adevarata aventura. Din fericire, exista si multe trucuri care usureaza viata soferului de camion, iar pe aceasta tema ne-am propus sa discutam si noi in acest articol.

Mai exact, ne dorim sa vorbim despre consumul camioanelor si sa oferim cateva sfaturi practice pentru reducerea consumului la camion. Astfel, daca si tu iti doresti sa obtii un consum mai bun atunci cand iti conduci camionul, aceste sfaturi ti-ar putea fi de ajutor.

Iata care sunt acestea:

  1. Foloseste doar anvelope bune. Schimba mereu anvelopele la timp in functie de uzura si de anotimp, astfel incat sa poti obtine un consum de combustibil cat mai bun. De exemplu, cauciucurile de iarna sunt mai grele iar folosirea lor pe timp de vara vine la pachet cu un consum mai mare. Presiunea din anvelope trebuie, la randul sau, verificata in mod constant. Te invitam in vulcanizarea noastra pentru a-ti dota camionul cu anvelope de calitate!
  2. Instaleaza un sistem Webasto. Dotandu-ti camionul cu un sistem Webasto, acesta va fi mereu pregatit de pornire si totodata vei obtine si un consum mai bun, scazand uzura motorului.
  3. Greutatea conteaza. De aceea nu ar trebui sa iei o multime de lucruri cu tine, mai ales daca nu ai neaparata nevoie de ele. Iar asta deoarece cu cat greutatea este mai mare, cu atat si consumul este mai afectat. Iar uneori cateva zeci de kg pot face diferenta.
  4. Bujiile trebuie verificate frecvent. Bujiile au, la randul sau, o durata de viata mai mare sau mai mica, prin urmare la un moment dat se vor defecta si ele. Din acest motiv ar trebui sa alegi sa iti dotezi camionul cu bujii de calitate, iar atunci cand se defecteaza sa le inlocuiesti cat mai rapid. Astfel vei putea preveni cresterea consumului camionului tau.
  5. Viteza constanta reuseste sa iti ofere cel mai bun consum pentru camion. Sa nu conduci subturat dar nici la o turatie foarte mare, ci alege sa circuli cu o viteza constanta, astfel incat consumul sa fie cat mai bun.

Acestea sunt asadar cele 5 sfaturi simple dar practice cu ajutorul carora poti obtine un consum mai bun pentru camionul tau. Pune-le in practica iar rezultatele nu vor intarzia sa apara!

  • Category :
  • Type :