Codul Rutier s-a schimbat si vizeaza in principal soferii care folosesc telefoanele mobile in timpul conducerii. Decizia este motivata de numarul tot mai mare de accidente provocate de soferii care foloseau telefonul mobil in timpul conducerii.

Noul cod rutier prevede sanctiuni usturatoare pentru soferii care sunt surprinsi la volan cu telefonul mobil in mana. Iar pentru ca ne dorim ca soferii care ne citesc blogul sa evite aceste sanctiuni, am pregatit un articol cu mai multe informatii in acest sens.

Astfel, speram sa fie de cat mai mare ajutor soferilor care nu sunt la curent cu noile modificari.

Legea a intrat in vigoare inca de pe 12 octombrie iar soferii care nu o respecta pot fi sanctionati aspru sau pot ramane chiar fara permisul de conducere pentru 30 de zile.

Practic, soferii care sunt surprinsi cu telefonul in mana sau cu orice alt dispozitiv cu functie de inregistrate, fotografiere sau apelare, sunt sanctionati cu pana la 1.100 lei.

Nici macar aparatul de tip GPS nu p oate fi folosit in timpul conducerii, sanctiunile fiind aceleasi. Prin urmare, soferii care sunt nevoiti sa foloseasca GPS-ul ar trebui sa stabileasca traseul inainte de a pleca la drum sau sa intre intr-o parcare pentru a seta noi rute. In cazul telefonului mobil, este recomandata folosirea unui aparat de tip hands free.

Telefonul mobil poate fi folosit doar atunci cand masina stationeaza. Astfel, indiferent ca esti la semafor sau intr-o coloana, in acele momente poti folosi telefonul, aparatul GPS sau alte aparate pe care le folosesti deseoeri.

Situatia devine si mai grava atunci cand, folosind telefonul mobil, incalci si o alta regula de circulatie. De exemplu, daca depasesti viteza si esti surprins folosind telefonul mobil, atunci permisul iti poate fi suspendat pana la 30 de zile.

Nu numai soferii de tir, de camioane sau de autoturisme mici sunt vizati de noua lege. Chiar si cei care folosesc un vehicul pentru care nu au nevoie de permis, asa cum este bicicleta sau trotineta, pot fi sanctionati daca sunt surprinsi cu telefonul in mana.

Acestea fiind spuse, facem apel catre toti soferii care citesc blogul nostru, sa puna siguranta pe primul loc si totodata sa respecte legea cu strictete, evitand astfel orice sanctiune.

  • Category :
  • Type :